Vi deler vår kunnskap med deg

Fagartikkler

spennende informasjon og tips

Bygge nytt bad ?

Å lage eller å pusse opp et bad er ikke noe man tøyser med. Våtrommet må være tett og tørt.

Derfor kan den beste løsningen være å bruke en våtromssertifisert bedrift. Da unngår du problemer og uønskede kostnader.

Mulighetene for å gjøre feil under både nybygging og rehabilitering er nemlig mye større i våtrom enn i andre rom, og de negative konsekvensene kan bli store.

Byggebransjen har derfor laget Byggebransjens våtromsnorm, BVN, som beskriver hvordan arbeidet skal gjøres og hvilke materialer som skal brukes. Normen gjør det enklere og tryggere for både kunder og fagfolk.

Trygghet

– Å bruke en våtromssertifisert bedrift er en trygghet for kundene. Da er de sikre på at håndverkerne faktisk kjenner til de normer som kreves i et våtrom.

Det finnes nok av skrekkeksempler på lekkasjer og fukt som har ført til store ødeleggelser i norske hjem og ubehagelige utgifter i form av reparasjoner.

Fukt og mugg kan også være helseskadelig, og man kan utvikle for eksempel allergier.

En våtromssertifisert håndverker har gått kurs gjennom Fagrådet for våtrom (FFV), der han eller hun har tilegnet seg kunnskap om både materialer og oppussingsmetoder som gjør at fukt og vannskader skal unngås.

Opplæring

– Den sertifiserte håndverkeren har fått opplæring i oppbyggingen av våtrommet med hensyn til fall, membran, oppstikk og materialvalg. Alle disse faktorene er helt avgjørende for et vellykket bad.

Det er viktig å sjekke at håndverkeren og/eller bedriften du bruker faktisk er sertifisert. Våtromsmerket og Mestermerket er merker man skal se etter, men se opp for falske kopier!